2012-12-07

Middag med mammi på plock

Dödstråkigt jajjemen

Idag blir det en tråkig fredag. Faktum är att hela helgen blir tråkig. Idag var jag i skolan, och sen traskade jag runt på stan och handlade julklappar med Stina! Och nu sitter jag på actic och väntar på att min hurtiga mamma ska träna klart nån gång, så jag kan åka hem?!
Imorgon har jag ingenting planerat och heller inte på söndag.

När jag var liten fick jag alltid höra av mormor att det var nyttigt att ha tråkigt ibland, för att det gör att man uppskattar roliga saker mera. Och sant är väl det, men är inte livet för kort för att ha tråkigt? Jag vill inte sitta hemma själv framför dumburken, jag vill umgås med folk jag mår bra av och göra saker som gör mig lycklig. Jag vill fanimej inte ha tråkigt! Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa denna helg, det är mest sannolikt att det slutar med att jag sitter framför nån klyschig romantisk komedi och sörjer min ensamhet genom att trycka i mig så många lussebullar så att jag till slut platsar i guinnes rekordbok. KulJul.

2012-12-06

En liten bagare här bor i staden..

Idag har jag varit hemma och försökt bli frisk, så jag passade på att baka lite lussebullar! Jag har aldrig gjort det själv förut, mamma har alltid gjort smeten. När mamma kom hem och såg smeten sa hon på en gång att den skulle bli jättetorr för jag hade använt för mycket mjöl. Men sen visade det sig att de blev helt perfekta, inte alls torra! (Ville bara skryta lite!)

Iallafall så gjorde jag en lussebulls-traktor som jag gav till min morfar, eftersom han själv har en riktig traktor. Mitt konstverk ser mer ut som en missbildad elefant, men jag försökte iaf!

2012-12-05

Årets önskelista!

Nu har jag suttit och klippt och klistrat framför paint för att få ihop en liten önskelista på vad jag skulle bli väldans glad om jag fick i julklapp. Jag har säkerligen glömt bort en och annan liten grej, men alla småsaker kan ju å andra sidan inte få plats.

Mina favoriter!

Jag tänkte såhär. Att eftersom det snart är jul och nu när det är december så får man ju faktiskt lyssna på jullåtar (Äntligen!) Så tänkte jag slänga upp några av mina absoluta favoriter jag lyssnar på när det är jul. Ni alla har antagligen hört de allra flesta tusentals gånger förut, men det skadar väl inte att höra dem igen? Om det nu är fallet kan nu ju skrolla vidare :)

  • Fairytale Of New York                                        The Pogues featuring Kirsty MacColl
  • White Christmas (duet with Shania Twain)        Michael Bublé
  • Tänd Ett Ljus                                                       Triad
  • Do They Know It´s Christmas?                          Band Aid
  • Mer Jul                                                                Adolphson & Falk
  • Mistletoe                                                             Justin Bieber
  • Frosty The Snowman                                         Bing Crosby
  • Christmas Lights                                                Coldplay
  • Put The Lights On The Tree                              Sufjan Stevens
  • Shake Up Christmas                                          Train
  • Santa Baby                                                         Eartha Kitt
  • Lat Christmas                                                    Wham!
  • Juligen                                                               Just D
  • Driving Home For Christmas                           Chris Rea

Endast för att få lite extra julstämning bjuder jag på en bild från julen 2000, då jag vara fyra år. Här sitter jag och myser med min fina farfar framför kalle anka.

Dagens outfit!

Tänkte visa vinterns mode lite såhär på bloggen dårå. Idag är jag klädd i en grå tjocktröja från Björn Borg, tshirt från tshirt store och långkallingar från Svea. Kombinationen av plaggen ger kroppen ett lyft och får fram dina vackraste egenskaper. Att långkalsongerna smiter åt runt benen gör dig bara ännu vackrare. Färgkombinationerna är väl genomtänkta då rosa för att den grå färgen träder fram på ett helt makalöst sätt. den alltför stora tshirten blir en ultimat kontrast till långkalsongerna...

HAHA näe orkar inte. Säkert bara jag som tyckte det där var kul. Detta är såklart bara på skämt haha! Det är ett ganska så exemplariskt exempel på vad jag brukar ha på mig när jag traskar omkring hemma med feber och växlar mellan ställen som sängen, soffan, köket. Tyckte det var kul att ta en liten outfitbild även de dagar då man inte alls vill visa sig för folk egentligen, för vi alla kan ju inte se bra ut varje dag, livet ut.

Winter wonderland?

Hemma och kurerar mig idag, japp. Kanske var tur det eftersom att alla tåg och bussar från mig till stan har varit inställda. Mycket troligt att de är det imorgon också, så jag växer väl snart fast med min soffa. För att ge er en inblick i hur snöigt, kallt och jobbigt det är här på landet, så får ni en bild tagen från mitt fönster. Detta är alltså min utsikt. Nästan en meter snö överallt.

2012-12-04

39

Jahapp. Detta kom ju lägligt. Mitt i stressen. antagligen just därför det inträffade. Jag brukar alltid bli sjuk när jag är för stressad. 39 graders feber är ju inte speciellt underhållande precis. Jag har antagligen fått en släng av influensa. Skönt att vara hemma? Jo visst, men inte när man har så in i helvete mycket att göra. Blir väl att kurera mig och hoppas på att febergudarna öser över min sjukliga status till nån äcklig insekt eller nåt.

2012-12-03

Filmmys!

Efter en skoldag med allt från matte till att få tonvis med kallsupar på fyrishov till att trycka i mig kladdkaka på waynes coffe med flickorna så sitter jag nu i mitt julpyntade lilla krypin med en skål  popcorn framför Hamlet. Jag har nämligen prov i litteraturhistoria på torsdag då vi ska kunna allt från himmel och jord, då bland annat historien Hamlet. Så det är väl bara att sätta igång antar jag!
 
 


Eftermiddagsfika på waynes!

2012-12-02

Pyssliga lilla jag!

Ikväll har jag arbetat lite med min kreativa hjärnhalva! Jag har julpyntat riktigt ordentligt i mitt lilla rum. Jag har sytt gardiner och 7 stycken prydnadskuddar i olika röd-vita juliga tyger! Julstjärnan har jag dock inte ännu hunnit få upp, men allt det andra är på plats. De nytvättade Jul-lakanen ligger i sängen och väntar på mig, så nu tackar jag för mig och säger godnatt!

 
 
 

Fyrverkerier och adventsfika!

Pluggis

Nu sitter jag helt ensam på stadsbiblioteket och försöker ta mig igenom både matteboken och litteraturhistorian. Ska plugga i ungefär två timmar nu och sen knallar jag som så många andra Uppsalabor bort till slottet för att se på adventsfyrverkerierna! Myspys

Frukost framför julkalendern!

Bra kväll!