2012-01-06

Little moon

Idag tog vi mopparna till en strand med röd sand, lavasand. Little moon heter den, jättemysig strand!

2012-01-05

Skumt?

Detta måste seriöst vara det konstigaste jag sett under min tid här. Hur tänkte dem där liksom?

Utsikt

Vi åkte högst upp på hela ön och detta blev resultatet!

Dagens medhjälpare!

Mot äventyren!

Idag bestämde vi oss för att hyra mopeder och köra runt lite på ön till olika stränder, restauranger och kanske besöka nåt tempel. Det är så galet att hyra fordon i Thailand, för ett dygn med moppe kostar set 350 bath (ca. 90 svenska kronor...!?) om det endå vore så billigt i Sverige. Vi har legat och latat oss på två olika stränder idag, nu drar vi vidare för att leta rätt på ett tempel högst upp på ön!

Min födelsedag...

Nu har jag fyllt 17 år... Jag har tänkt lite och kommit fram till att jag som 17-åring kommer att: borsta tänderna ungefär 729 gånger, sova 2920 timmar, åka tåg 79 timmar, åka buss 46 timmar, åka bil ca. 60 timmar, lyssna på musik i ca. 1092 timmar, sitta vid internet i ca. 1100 timmar, gråta i ca. 2 timmar, skratta i ca. 42 timmar, äta i ca. 300 timmar, äta ca. 182 kg mat, dricka ca. 190 liter vätska och prata i ca. 1100 timmar... Jadu...kan ju säga att jag ser fram emot mitt år som 17!

Lunch på white sand beach!

2012-01-04

I mitt paradis

Idag hyrde vi kajaker och paddlade över till en ö en kilometer från vår som vi bor på. Jag och Anna blev efter ett tag uttråkade så vi fotade litegrann... (Jag hade velat lägga ut fler bilder men det ville inte fungera just nu, så det fixar jag sen!)

Nu blir det middag!

I väntan på maten sitter mamma och Anna och spelar kort: vändtia

Naglaaaar

Nu har jag målat om mina naglar... Inte lika proffsigt som det innan (då vi var på nagelstudio) men det får duga!

2012-01-03

Flajd lajs!

Nu sitter vi på hotellrestaurangen med menyerna i händerna, klockan är 19:30 och magen kurrar. Tänkte att det kanske skulle vara kul för er att se hur en typisk meny ser ut här så jag slänger upp en här! Själv ska jag ta fried rice (eller som de säger här: "flajd lajs") de har ju lite svårt att uttala R här kan man säga haha! Men det är sjukligt gott iaf, typ stekt ris med kyckling och ananas i!

Vår villa vecka nr. 2!

Märkligt?

Det är ju lite märkligt att det första man ser när man går i land på en exotisk ö... Är en gigantisk julgran?!

2012-01-02

Äntligen!

Nu äntligen sitter vi i bilen påväg till färjan! Finally!

Lunch!: en ananas med stekt ris och räkor= galet gott!

Ändrade planer...

Just nu är inte mitt humör på topp kan jag säga... Vi skulle åkt till koh maak klockan 09:30... vi gick upp 08:30 och går ner för att äta frukost: då får vi veta av personalen i receptionen på hotellet att vi skulle åkt från hotellet klockan 09:00... För att bolaget vi skulle resa med ringde och ändrade igår kväll...fast hotellet sa ingenting om det till oss!! Vi skyndade oss och de sa att de skulle hålla färjan och vänta på oss... Vi stod sedan på gatan och väntade på taxin som skulle ta oss till färjan men den kom aldrig... Då berättade personalen på hotellet att det blev ändrade planer (igen!) och att vi istället skulle åka från hotellet klockan 11:00... Med sura miner begav vi oss klockan 10:00 ner till stranden för att iaf ta vara på dagen en timma. Vi låg och solade och klockan tickade vidare. Klockan 10:50 gick vi upp till receptionen igen och då sa de att VI SKA ÅKA FRÅN HOTELLET KLOCKAN 14:00?! Vafaaan!! Mamma fick agroryck och ringde för att snacka med hotellet samtidigt som hon skällde ut receptionisten som inte fattar ett skit (för att de är ur-usla på engelska så de bara nickar och ler och låtsas förstå)! Så just nu sitter vi på en bar och väntar på att tiden ska gå... Seriöst, hur kan man få jobb i en reception utan att kunna ett ord engelska?!

Koh maak nästa!

Nu är klockan kvart i 9 på morgonen (thailändsk tid) och vi ska precis käka lite frukost och sen slänga ihop resväskorna och efter det ska vi färdas med bil i nån timma och sedan båt i två... Sedan är vi framme på koh maak! En liten ö där vi ska bo i ca en vecka, och ön brukar kallas för barfotaön så det låter ju härligt!

2012-01-01

Såhär ser det ut!

Once upon a time

Nu har vi precis ätit middag och ska strax dra oss tillbaka till hotellrummen...men först ska jag nog köpa en pannkaka, thailändska pannkakor är så sjukligt goda, med banan och shoklad, jag lägger upp en bild på det sen! Om ni nån gång åker till Thailand så måste ni testa det! Iaf.. Efter att jag tryckt i mig pannkaka ska jag kolla på en serie jag följer, jättebra är den! Den började just gå på tv i Sverige nyss tror jag..."once upon a time"heter den, fullt med häxor, magi och massa overkliga saker haha, jättebra enligt mig! Den borde alla se! Puss och ha det bra nu i lilla landet lagom!

Epic fail?

Det känns som de misslyckades med att sätta gungan i rätt höjd...?

Mys i solnedgången

Brist på rubriker...

Sol och värme idag igen, fastän med några få moln på himmelen. Vi har precis käkat lunch så nu är jag mätt och glad! Nu blir det ut till stranden och steka igen!