2012-01-21

Ett leende är guld värt!

Ååh vad jag älskar det här med leenden! Det spelar ingen roll alls vems läppar som ler, om tänderna är snea eller gula, jag bara älskar att mötas av ett stort leende! Såna som går och ler för sig själva på stan, bussen eller tåget, de som ser så lyckliga ut. Deras leenden förs ju vidare till en annan person som sedan ler av lycka för att man fått ett kärleksfullt leende. Så fortsätt le allihopa! Det är så otroligt mysigt tycker jag! Jag slänger upp ett exemplariskt foto av min vän Stina!

Falken och pantern!

2012-01-20

Kvällens outfit!

Det här med tatueringar i fejset...

Jag har full förståelse om man vill tatuera sig för att det är tufft, som ett betydelsefullt minne eller helt enkelt för att man tycker att det är fint.

Men när det kommer till mönster i alla dess skepnader börjar man ju undra lite! Dödskallar, vattendroppar och kinesiska tecken... Snälla... Ha det någonannanstans än i ansiktet!!! Det ser både fult och läskigt ut!

Men tatueringar kan även ha en religiös betydelse, och då är det väl liiiite mer okej att ha dem i ansiktet, om man nu valt att viga hela sitt liv till sin tro. Men det är fortfarande inte vackert!

För er som är intresserade av tatueringar eller bara vill veta så har jag letat fram tatueringars olika betydelser och vad de symboliserar!

  • Ett ankare: havet, båtar, stränder och en sjömans kärlek till havet.
  • Änglar: hopp.
  • Streck/staket: antalet streck symboliserade antalet år en brottsling ska sitta i fängelse.
  • Katter: hängivenhet och närhet till familjen, även relationen till naturen.
  • Barn: oskyldighet, nöje och tillfredsställelse.
  • Prickar: antalet prickar symboliserar antalet år en fånge ska sitta i fängelse.
  • Knuten näve: lusten till hämnd.
  • Fiskar: välgång och glädje.
  • Händer: två korsade händer symboliserar vänskap.
  • Lejon: styrka och mod.
  • Rosor: livet kan inte existera utan taggar.
  • Sugar skull: religiös symbol som hyllar de döda.
  • Tårar: bevis på att man mördat någon.

Tröjor, bussar och finbesök

Nu har jag genomlidit en (lååååång) fredag i skolan, usch vad jag inte gillar vårt nya schema! Jag tog bussen ner på stan för att jag hade planer på att köpa en tröja som jag spanat på ett tag, men den satt inge bra så det blev inget av det! Så nu sitter jag på bussen igen, fast påväg till gränby centrum där jag ska träffa en nytränad pappa och sedan ta bilen hem. För ikväll får vi finbesök! Nämligen familjen Falk från Gävle! Alltså min fina vän Elvira! Det ser jag fram emot. Kanske slänger jag upp några bilder från kvällen. Kanske inte. Återstår att se!

Citat på naturkunskapen

Hanna: hur har fåglar sex? Läraren: asså.... Grabben har ju ingen... Apparat.. Höhö...

2012-01-19

Sushi-middag!

Mitt lilla helvete och jag

Och där åkte smilgroparna upp till max!

Mina små änglar är ju för gulliga! Åh jag saknar er, medan jag själv sitter här hemma och möglar av tristess! Ni ser förskräckligt vackra ut hela bunten idag iaf! 

Nyvaken

Nu ska jag dra mig till köket, steka en god omelett med massa ost, och sen försöka ta mig igenom matteboken...antagligen blir det inte så mycket utav det om jag känner mig själv rätt, för jag känner mig fortfarande som en liten snorig, hostig, förkyld sak som inte orkar göra annat än att ligga i soffan!

2012-01-18

Hjärtegull

Det värmer i hjärtat när min gullunge skickar en bild på sig själv när man ligger ensam och hostar. Tack gullunge. Du är söt.

Andra äter för att leva-Jag lever för att äta

Jag är otroligt trött på att vara sjuk. jag måste nog ha världens mest sämsta imunförsvar! Jag blir sjuk hela tiden, alltid, mycket, ofta! Det är ju inte sådär jättemycket jag kan göra åt det...möjligen motionera mera, äta nyttigare, sova längre och vara ute i naturen.

 Men seriöst...

  • Dagens ungdomar sätter fan inte på sig gummistövlarna och går ut i skogen och plockar svamp när de kommer hem från en jobbig skoldag! Möjligen nån gång om året (när man möts av mormors sorgsna blick över att hon kommer gå ensam ute i skogen och vill ha sällskap!) Då åker gummistövlarna och ett ditklistrat leende på, men det är sällan ska jag säga!

  • När du är helt slutkörd efter veckan och allt du längtar efter är att slänga dig i soffan, vräka i dig massa godis och somna till en film. Istället drar du dig till gymmet och plågar dig på löpbandet en timma! Aldig!

  • Du ska gå på stan en lördag med dina vänner och ni bestämmer er för att inte käka på donken idag, istället gör ni iordning varsin macka och en flaska vatten och planerar att sitta på en parkbänk och äta. Åh så mysigt!
         Eller inte...! Självklart försover man sig, duschar extra länge och fastnar vid ett avsnitt
         Top Model så man glömmer bort att göra iordning den där jäkla mackan!
         ...Så sitter vi hela bunten på doken tillslut ändå.

Möjligen är dessa saker drömcsenarion som man gärna skulle vilja uppnå, men let´s face it, ingen gör detta på allvar!

Om vi nu orkar ta oss till gymmet så sitter vi där, trötta efter veckan, på en motionscykel och drömmer om den där perfekta kroppen alla vill ha. Smalare ben, tajtare lår, mindre mage, bort med dubbelhakan. Ingen bryr sig om man väger ett kilo mer än de andra eller om man får veck på magen när man sitter ner! (vilket alla får, så det där är bara trams!)

När vi kommer hem från gymmet och känner oss lagom stolta och duktiga för att vi idag orkade lyfta 2 kilo mer än vanligt så går man det första man gör till köket, tänker att man ska vara duktig och inte förstöra de skillnader man lyckats åstadkomma på gymmet. Greppar en banan och känner sig nöjd så.
Efter ett tag skiter man i sina mål, för "jag har faktiskt tränat idag så jag får trycka i mig vafan jag vill!", går tillbaka till köket och samlar på sig både det ena och det andra. Efteråt ångrar man sig och dagen efter sitter man på den där jäkla spinning-cykeln igen.

Det jag försöker säga är inte att ni ska strunta i att träna eller sträva efter era mål, ni ska såklart göra det om ni mår bra av det.

Men jag ser det såhär:

  • Vi lever bara en gång
  • Jag tänker äta vafan jag vill
  • Jag bryr mig inte om hur många kalorier en hamburgare innehåller
  • Lite hull på kroppen är snyggt
  • De flesta killar vill ha något att ta på, inte bara skinn och ben
  • Det är sexigt med tjejer som äter mycket
  • Jag bryr mig inte om det där extra lagret på magen, ingen ser det ändå!
  • Man får mindre hår på kroppen när man inte är megasmal
  • Man får mer kurvor och det är snyggt
  • Jag sparar tid på att inte räkna kalorier
  • Man mår bra av att ta en fika på stan ibland
  • En kopp choklad mer eller mindre spelar ingen roll
  • Man blir på bra humör när man är mätt
 Många går och småäter ibland, för att de tror att det inte ska märkas, och det gör det kanske inte heller, men ett tips från mig till er:

Är du sugen på någonting, t.ex. en stor kanelbulle när du är och fikar.
Ta kanelbullen och stor kopp te och känn dig nöjd med att du fick det du ville ha.

Istället för som de flesta gör:

De tar en liten kaka och en liten kopp te istället, fast de egentligen hellre ville ha bullen. Detta gör att du inte blir helt tillfredställd, så antagligen kommer du tillbaka imorgon och äter bullen då.

När man ändå ska äta något onyttigt, så är det bäst att äta det som man vill ha, annars äter man ju det tillslut ändå.
Så brukar jag göra iaf. Om jag vill ha en riktigt stor, fet chokladkaka så tar jag en riktigt stor, fet chokladkaka! Jag tar ju inte en liten kolakaka istället!

2012-01-17

Learn Chinese!

Snart är det över!

Jag har legat som en fet gubbe i koma hela dagen, tryckt i mig flera liter te och massa godis. Jag har läst ungefär halva Romeo & Juliet så det får jag väl läsa klart innan jag går och lägger mig. Jag har även tillbringat dagen åt att avsnitt efter avsnitt titta på VD (vampire diaries). Det är endast 3 avsnitt på säsong 2 kvar, så efter det får jag väl gå över till säsong 3!

frukost var det här!

På bilden ser ni min berömda omelett (som jag brukar rulla ihop som en korv för då svalnar den inte lika snabbt! Fyndigt va?!) och en kopp te! Nu ska jag titta på ett avsnitt vampire diaries och efter det ska jag läsa Romeo och Julia! (gotta love school!)

2012-01-16

Romeo & Juliet

Datorn dog för kvällen, lat som jag är orkar jag inte gå ner för att hämta laddaren. Så jag såg istället datorns död som ett tecken på att jag borde gå och lägga mig. Imorgon väntar en dag full med kärleksproblem. Nämligen Romeo och Julia!

Two hearts

Jag tänkte lägga upp en av mina låtar här, för er som missat den! Jag vet att jag inte är den bästa sångaren, gitaristen eller låtskrivaren, men jag tänker fortsätta med det ändå, för det mår jag bra av! Enjoy!

Den mest klockrena reklamplaceringen någonsin!

Skolkatalogen-check!

Nu gick jag och hämtade ut min skolkatalog (bara ett halvår försent!) så nu är jag happy!

Nu blir jag rädd på riktigt!

De Phillipinska "America´s got talent" skrämmer mig! Kolla bara på den här läskiga kvinnan (mannen, eller om det nu är en häst!). Sjukt läskig! Jag blir helt skakis i hela kroppen!

Shake ya body!

Morgontrafiken strömmar utanför bussfönstren medan musiken strömmar inom mig. Jag är påväg till idrottshallen och ska träffa min dansgrupp och försöka komma överens om en passande låt att göra en koreografi till. Jag gillar att dansa. Även om jag inte är speciellt bra på det! Fast kanske är det just det som gör det hela roligt, amatörmässigt liksom!

2012-01-15

Där var sista avsnittet för kvällen slut!

Hela dagen har jag suttit i soffan, degat, snorat, hostat och tittat på Vampire diaries, otroligt bra tidsfördriv faktiskt! Nu är jag helt slut och min väckarklocka är ställd på 06:20. Jag har svalt en alvedon och är taggad på att sova. Imorgon ska jag ladda med te och huvudvärkstabletter. Godnatt!

Mobilvantar!

Nu kom pappa hem, så nu är jag inte helt ensam längre och det är ju skönt! Han hade köpt sushi till middag! Mums! Och så hade han köpt ett par speciella mobilvantar, som man kan smsa med! Väldigt konstigt, men det fungerade faktiskt! Dagens teknik alltså!

Snorungar ska på plyte

Nu sitter jag här i soffan, med datorn i knäet, ser på vampire diaries, proppar massa godis och bläddrar i klädkataloger.

Jag är megaförkyld. Väldigt länge sedan måste jag säga! Jag snorar och hostar som en liten tok, så det känns som att mina lungor ska sprängas.

Att min pappa har konstig humor vet de flesta, så här kommer en sak som han alltid sa till mig när jag var en liten flicka och var förkyld. Nämligen "Snorungar ska på plyte!"

Jag tror att han har fått det från Astrid Lindgrens film Madicken, när Elisabeth pillar in en ärta i näsan. Här kommer lite nostalgi för er som har en lika tråkig och ovärd söndag som jag. Njut!

Kvalitétstid

Nu äter jag macka med marmelad och dricker te med en liten mormor mittemot som lagar mina sockor!