2012-02-02

Ohövliga tanter och männsker!

Något som gör mig något extremt surig och arg är detta beteende på stadens gator!

(Jag är ju ingen ängel själv, men så skulle jag aldrig bära mig åt!)

 tutande bilar när man traskar över ett övergångsställe, eller spinnande motorer när man går för långsamt. En kundvagn på hälsenorna (utan en ursäkt!?) och en knuff i ryggen när någon vill komma förbi.

Jag menar- vad hände där egentligen? Hur kan allt ha gått så snett?
Förr (tror jag) var alla trevliga, väluppfostrade och generösa.
Nu förtjänar man tydligen inte ens ett "ursäkta" eller ett "förlåt"!

Det som gör mig mest upprörd är att de små "oskyldiga" tanterna kan göra vad fasen de vill, för de är halvblinda, "halkade till lite" eller "hörde lite dåligt".

Nu får ni inte tro att jag hackar ner på alla världens gummor, men en del av dem är faktiskt nåt så otroligt oartiga och otrevliga!

De (de elaka) plöjer undan oss ungdomar med sina breda häckar och skakar på deras gamla huvuden med gråa lockar och sänker de mustaschklädda mungiporna!

De tror att de kan behandla oss hur de än vill, för att "de blev behandlade så som barn" och "dagens ungdomar behöver lära sig ett och annat"!

Men let's face it granny, i många fall är vi ungdomar mer väluppfostrade än ni!

Vi erbjuder er vår plats på den proppfulla bussen, vi håller i er när det är halt ute, vi hjälper er att läsa liten text på skyltar, vi låter er gå före i kön, och vi ler för att få era små kämpande hjärtan att slå lite fortare.

Nu är det säkerligen inte nån liten gumma som läser detta, men det är så jag ser på saken! Tack för mig!

1 kommentar: